Innocent

A campaign to raise brand awareness.

173 influencers applied for the campaign.

Over 3.000.000 people reached on Instagram.

An average engagement rate of 3.2%.

Kinder Ice cream

Taking you back to your childhood.

197 influencers applied for the campaign.

Over 1.000.000 people reached on Instagram.

An average engagement rate of 5.5%.

Onlangs heeft Kinder Ice Cream een campagne gecreëerd voor deze lekkere ijsjes, die je gelijk laten denken aan vroeger. Een groep van 30 vrouwen en mannen is gevraagd om Instagram posts en stories te maken met de nieuwe Kinder ijsjes. Het resultaat? ontzettend veel speelse, authentieke en kleurrijke posts.

Er was veel animo voor deze campagne, 197 influencers hebben zich opgegeven voor deze campagne en uiteindelijk is er met 30 van hen samengewerkt. De influencers hebben erg authentieke en zeer verschillende posts gecreëerd. Er zijn mooie productfoto’s gemaakt en posts met de influencers in beeld waar het plezier vanaf straalt.

De reacties onder de posts gaan er vooral over dat mensen de ijsjes het liefst gelijk willen uitproberen omdat het er te lekker uitziet. Daarnaast reageren veel mensen dat de posts doen denken aan hun kindertijd, waar de campagne op inspeelt. De engagement rate van deze campagne was erg hoog, dit was namelijk 5.5%. Normaal gesproken ligt dit tussen de 2% en 3%.

Kinder heeft met deze campagne authentieke en vrolijke content gecreëerd door influencers hun jeugdsentiment aan te spreken. Dit was een erg speelse campagne waar influencers de vrijheid kregen zelf een verhaal vertellen over hun ervaring met Kinder.

86 influencers applied for the campaign.

Over 138.000 people reached on Instagram.

An average engagement rate of 5.7%.

Gassan

Bringing casual into the picture.

Om voor Choices by DL meer on- en offline bekendheid te genereren werd samen met Influentials nagedacht over een passende influencer marketing campagne. Het resultaat? Een leuke high tea met bubbels waarvoor een groep inspirerende moderne vrouwen werd uitgenodigd om de collectie van Choices by DL te bekijken.

In totaal hebben 86 influencers hadden zich opgegeven voor deze campagne, uiteindelijk is er met zeven van hen samengewerkt. Bij de selectie is er op een aantal zaken gelet. Ten eerste was de uitstraling van de meiden erg belangrijk: zo is er rekening gehouden met de look en feel van de algehele wall en stories op Instagram. Daarnaast moet het totaalplaatje kloppen.

Deze campagne is geslaagd wanneer we kijken naar de resultaten. De engagement rate van deze campagne kwam uit op 5.7% terwijl dit normaal gesproken tussen de 2-3% ligt. Wat kunnen we dan van deze campagne leren? Gassan gaf aan dat de grootste learning was dat je influencers niet te veel moet willen sturen.“Het zijn creatievelingen die heel goed weten wat bij hen past. Daardoor creëer je content die past bij de influencer in plaats van dat je zelf de regie wilt houden.”

NRC

Raising awareness for their vegan menu.

70 influencers applied for the campaign.

Over 108.000 people reached on Instagram.

An average engagement rate of 8.4%.

Recentelijk heeft het Nieuw Rotterdams Café een vegan diner georganiseerd om hun vegan menu onder de aandacht te brengen bij het publiek. Influencers werden uitgenodigd om verschillende vegan gerechtjes te proeven zoals gado gado en een tofu poké bowl. Dit diner vond plaats in het NRC en was hét moment voor influencers om te netwerken en content te maken.

De gecreëerde content voor deze campagne laat zien dat elke influencer een creatieve aanpak heeft gehad: Er zijn foto’s gemaakt van het menu, de locatie en de influencers zelf. Deze afwisselende content is aangeslagen bij het publiek, de engagement rate was namelijk erg hoog. Normaal gesproken ligt de engagement rate tussen de 2-3%, bij deze campagne was dat 8.4%.

Wat maakt de campagne van NRC dan zo bijzonder? Naast dat vrijheid influencers vaak stimuleert authentieke content te creëren, is ook een goed georganiseerd event een aanrader. Bij de campagne van het NRC waren het Instagrammable decor, het groepje influencers en de setting een succesvol recept voor een geslaagd event.

313 influencers applied for the campaign.

Over 727.000 people reached on Instagram.

An average engagement rate of 5.9%.

America Today

Time to wear our shorts en skirts.

Onlangs heeft America today hun shorts en skirts campagne gelanceerd via het Influentials platform om hun zomercollectie onder de aandacht te brengen. Influencers werd gevraagd om een short of skirt en een bijpassende top te bestellen bij America today. Aan hen was de taak om hiermee een zomerse outfit te creëren en dit op de foto vast te leggen.

De content die gecreëerd is voor deze campagne is divers en straalt een goede sfeer uit. Deze campagne was succesvol. Normaal gesproken ligt bij een campagne de engagement rate tussen de 2 en 3%, bij deze campagne was dat 5.9%. De hele campagne heeft daarnaast 40.000 likes opgeleverd over 21 posts, wat erg veel is.

Wat heeft de campagne van America today dan succesvol gemaakt? Ten eerste werkt het goed als de groep influencers waar je mee werkt divers is. Bij deze campagne was de verhouding tussen mannen en vrouwen goed en zijn er verschillende type mensen geselecteerd. De gecreëerde content is hierdoor erg divers. Iedereen heeft hierdoor een persoonlijke draai gegeven aan de campagne. gegeven.De foto’s passen wel allemaal goed bij het zomerse beeld dat America today wilde uitstralen. Wel past alle content van de gekozen influencers bij de look van America today.